domingo, 6 de mayo de 2012

FEM UN PASTÍS DE XOCOLATA I GALETES



Que bé ens ho anem a passar fent aquesta tarta de xocolata, i enncara millor tastant-la amb els nostres companys. Des de la classe de Valencià i Coneixement del medi ens hem propossat, per treballar alguns del continguts del curs, l'el·laboració de la tradicional tarta de galetes i xocolata.
És convenient seguir els passos indicats per tal de que la nostra tarta estiga boníssima.

Ingredients:
Un paquet de galetes quadrades o rectangulars,
100 grams de xocolata de cobretura,
300 grams de  mantega o margarina,
150 grams de sucre,

50 grams de cacau en pols,

Un got de llet amb nescafé,
Sucre en pols i boletes de colors per decorar.

Les eines necessàries per a la seua el·laboració:
Un bol,
una pala o forqueta per remenar,
una llauna d'alumini rectangular o redona,
paper de forn,
servilletes,...

El·laboració:

Tras netejar-nos les mans i el lloc de treball començarem el procés d'el·laboració del pastís.


1.   En un recipient apte per al microones (bol de color groc), afegim la mantega i la xocolata tallada en trossos. Ho fiquem en el microones fins que es fonga. 
 

2.  Cobrim amb paper de forn el motlle rectangular.
3.    Ho retirem i afegim els ous, el sucre i el cacau en pols i ho batem bé. 

4.    Vessem una capa fina amb aquesta barreja en el motlle fins a cobrir la seva superfície. 
5.  Després afegim una capa de galetes que previament anirem banyant en el got de llet aproximadament cabran unes  8 o 10 galetes per capa. 

6.    Successivament anem barrejant capes de xocolata i capes de galetes fins a cobrir el motlle, acabant amb una capa de xocolata. 

7.    La posem en el frigorífic a refredar durant unes 5 hores almenys, si podem durant una nit perquè la barreja es faci ben ferma. Passades aquestes hores, la traiem del motlle, servim i a gaudir!


1 comentario: